הכיסא החם

הכיסא החם זו פינה בבלוג ובלב שלי, המוקדשת ליצירה, יוזמה,פרויקט, עסק או אישיות דרומית מקומית שנגעו בי.
אני מאמינה גדולה בקהילה ובפרגון הדדי, וכפועל יוצא שמחה להעניק את הבמה לחבריי הדרומיים. 


תיהנו.

המרכז ליוגה- הריון ולידה בדרום של גלי פלד

את גלי הכרתי לראשונה לפני כשנתיים. זה היה כשנתיים אחרי שחזרתי לעיר ולאחר שהתפניתי מלהיות סטודנטית בשני מסלולים מקבילים, הרגשתי שהגוף שלי זועק הצילו.
מאחר וספורט מעולם לא היה הצד החזק שלי, ובעברי הדרכתי חוג יוגה לילדים ונוסף לכל זה אני חובבת מושבעת של מעגלי נשים החלטתי לבדוק במה מדובר.
חברה שילדה סיפרה לי שתרגלה יוגה אצל גלי בזמן ההיריון, אני עוד לא הייתי בהריון, אבל הקרבה לביתי במרחק הליכה קנתה אותי והחלטתי לנסות.

זו לא אני, זו אילוסטרציה :)
בשיעור הראשון הצטרפתי לקבוצת נשים לא הריוניות, במהלך השיעור גלי חזרה ואמרה: מי שלא מתכננת הריון, שתשמור טוב טוב כי היוגה שלי מאד מעודדת פריון.
אני דווקא כן תכננתי, לא שבשביל זה באתי, אבל מה'כפת לי ? ערך מוסף ;)
שבוע אחרי כבר נקלטתי.
          זו כבר אני וגילי כמובן!    צילום:דויד אברמוב          

צילום: דויד אברמוב

הריון ראשון, לא בטוחה שמותר לתרגל יוגה בשבועות הראשונים. בודקת בד"ר גוגל, מלאנתלפים דעות. מבולבלת. מחליטה לספר לגלי על ההיריון כי בסטודיו כבר התאהבתי , כרטיסייה  כבר יש באמתחתי, ולא בא לי להפסיק בשיא.
גלי עונה לי ברוגע ובביטחון: "בואי, אני שומרת עליך. אני יודעת לומר לך בכל רגע בשיעור מה לעשות וממה להימנע". אז באתי. והיא באמת שמרה עלי, ומאחר ונשארתי בינתיים בקבוצת הלא הרות, היא הייתה כל הזמן עם העיניים (גם) עלי. הנחתה אותי במקצועיות ועם המון ידע וניסיון ובכל תרגיל שנתנה לקבוצה דאגה ללחוש לי מה אסור ומה מותר, על מה לשים דגש, ואיזה תרגיל יכול להחליף במצבי את התרגיל שנתנה לקבוצה.
 
                                                     







אבל זו הייתה רק תחילתה של היקשרות מופלאה , שבה חוויתי את גלי ואת בית היוגה המדהים שלה, כחלק בלתי נפרד ומאד משמעותי בחוויית ההיריון והלידה שלי.


בשביל לא לאכול לכם את הראש, אנסה להיות עניינית ותמציתית בדבריי (מי שמכיר אותי יודע שזה הדבר שהכי קשה לי להיות):
במהלך המסע הקסום והסוער הזה שנקרא היריון הגעתי פעמים (ולפעמים שלוש) בשבוע , לשיעור של שעה במבנה יורט שנמצא בגינה מתוקה בשכונת נווה נוי, שהיא בעצמה שכונה מיוחדת שמאד מזכירה חיי מושב בתוך עיר.
לשיעור הייתי הולכת גם בימים של עייפות טוטאלית של היריון ועבודה במשרה מלאה, ולו רק בזכות האנרגיות לצד הרוגע והשמחה שהשיעורים הפיחו בי.


צילום: דויד אברמוב

הכיף הכי גדול היה כשהצטרפתי לקבוצת ההריוניות, ובכל שיעור היינו מתכנסות יחפות וישובות על מזרן, לעתים עם כרית כזו או אחרת, במעגל ובמרכזו אלומת אור גדולה.
אחת אחת גלי הייתה עוברת, שואלת לשלומה, באיזה שבוע של ההיריון היא נמצאת, איך עבר עליה השבוע, מה כואב או קשה מבחינת ההתייחסות לתרגול ובכלל.
וכך היינו יושבות מסביב לאור, חבורה של נשים מוארות מהריונן ומשתפות.
אין לי מושג איך לתאר לכם את העצמה שבשתיקה, בהקשבה ובהכלה הדדית ואת עוצמת השבט הנשית שברגעים כאלו מזכירה לך על קיומה וקוראת לך לשוב הביתה.
ואז היינו מתחילות לתרגל, הברכה לשמש, נשימות, תרגול שקט, עמוק ומדויק שמותאם לכולנו ולכל אחת לחוד.
מזהים את אלומת האור המדוברת?

יוגה לאם ולתינוק 
את שלב הסיום של התרגול אני לא זוכרת כי תמיד, אבל תמיד הייתי נרדמת ומתעוררת בפליאה, כאשר כולן כבר יושבות ומודות בשתיקה, אחת לשנייה, לגלי ולרגע המשותף המרומם הזה.
בשבילו זה אווירון, בשבילך זו "פאריפורנה נאבאסנה" והכל במבנה יורט מדהים.
אבל כל זה, זה רק החלק המעשי בבית היוגה של גלי. בשיעורים האלו, בין אם במעגל הפתיחה, בזמן תרגול או במעגל הסיום קיבלתי ערימות של אינפורמציה. האינפורמציה הזו הובילה אותי צעד צעד במסע ההיריון, סללה לי את הדרך והביאה אותי לבהירות מחשבתית והבנה לגבי איך ולמה אני רוצה שהמסע יהיה מבחינתי.
הבהירות הזו ממשיכה להוביל אותי בחלקים גדולים גם בתהליך ההורות שלי היום כאם.

הסטודיו של גלי הוא הרבה יותר ממקום לתרגל בו יוגה. זה בית לנשים לפני, בזמן ואחרי לידה. במהלך ההיריון הגעתי להקשיב להרצאות/ סדנאות שונות, בין היתר סדנה על שיטת חמשת ה-S להרגעת תינוק לפי גישתו של ד"ר הארווי קארפ, סדנת הכנה להנקה ע"י יועצות הנקה מוסמכות שבעיני היא חובה לכל אם שמעוניינת להניק את תינוקה. לכאורה נשמע מיותר, ולהניק זה דרך הטבע, אבל מכיוון שאנחנו חיים בעולם מודרני, וחכמת השבט הנשי איננה זמינה ונגישה לנו, אנחנו לא חשופות בחיי היום יום שלנו ובמרחב הציבורי להנקה ולידה (לכמה נשים יצא בחייהן ללוות לידה של אישה אחרת?!). לכן אישה שרוצה להצליח בהנקה, צריכה ללמוד את הדגשים החשובים- אחיזת התינוק, תפיסת הפטמה וכו'.. . אני בעצמי מניקה כבר שנתיים עוד מעט, וההצלחה המידית שלי לא הייתה רק אינטואיטיבית, הרבה שמור לזכות הסדנה ובכלל המידע הרב שזורם אצל גלי.
אני וגיל בקורס הכנה ללידה בשיטת התחנות
כנ"ל וחשוב לא פחות- סיפור הלידה שלי. אולי יום אחד ארשום על כך פוסט ואתאר את חווית הלידה המסעירה, הלא צפויה והכ"כ טובה ומעצימה שלי, אבל נכון לעניינו- אוכל לומר שהגעתי לחדר הלידה בסורוקה, ללא פתיחה וללא צירים עם מיעוט מי שפיר, והרבה בזכות קורס ההכנה ללידה בשיטת התחנות שעשיתי אצל גלי, בשילוב עם הליווי הטלפוני הצמוד שלה במיון טרם הלידה נתנו לי ידע ומתוך כך כוח, להיות שותפה להחלטות ולקחת אחריות מסוימת על תהליך הלידה הפרטי שלי. זה הפך לידה מורכבת שבקלות יכלה להסתיים בהתערבות רפואית אגרסיבית, ללידה כמעט טבעית, חיובית ומאד מאד מעצימה ונשית.

לסיכום, אם את בהריון וגרה בדרום- אוצי רוצי לבית היוגה של גלי תתחברי לנפשך, לגופך, לעוברך המתפתח ותרגישי מה זה להיות חלק משבט מדהים ומעצים של נשים הרות ומוארות.


צילום: דויד אברמוב
מוזמנות להתרשם בדף הפייסבוק של המרכז ליוגה- הריון ולידה בדרום

או פשוט ליצור קשר ישירות ובלי להתלבט :
 גלי פלד מנהלת המרכז ליוגה- הריון ולידה
050-3833489
www.galiyoga.co.il

תודה לאדווה שלהבת ברזילאי מסטודיו בוטיקה על התמונות הנפלאות 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה